Şok - Down’lu gence CHP ayıbı

CHP’li belediyede skandal! Down’lu gence CHP ayıbı...

Şok - Down’lu gence CHP ayıbı
Şok - Down’lu gence CHP ayıbı
CHP’li Çankaya Belediyesi, down sendromlu Egehan Sınav’ı pop müzik kursuna almadı. Ailenin şikayeti üzerine devreye giren Aile Bakanlığı, Egehan’ın kursa alınması için jet hızıyla belediyeye yazı gönderdi
Down sendromlu 28 yaşındaki Egehan Sınav, hayat dolu cıvıl cıvıl bir genç… Sınav, doktor olan babasının yönlendirmesi ile birlikte çeşitli sanat etkinliklere katılarak gelişim sağlıyor. Egehan Sınav'ın katıldığı etkinliklerden birisi de Çankaya Belediyesi bünyesindeki Pop Müzik Korosu idi. Geçtiğimiz yıl bu koroda koristlik yapan Egehan Sınav, babası Dr. Satvet Sınav ile birlikte belediyenin Çayyolu'ndaki temsilciliğine giderek kayıt yaptırmak istedi. Buradaki Çankaya Belediyesi personeli iddiaya göre koroya bu sene engelli vatandaşların alınmayacağını ifade etti.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Yaşananların ardından Egehan'ın sevenleri imza kampanyası başlatarak Çankaya Belediyesi'ne tepki gösterdi. Egehan yaşananların ardından büyük üzüntü duyarken baba Satvet Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na şikayette bulundu. Yılmaz'ın şikayet dilekçesini inceleyen bakanlık, Egehan Sınav'ın Çankaya Belediyesi tarafından koroya alınması gerektiğini dile getirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aileye verdiği cevapta Çankaya Belediye Başkanlığı'na yazı gönderdiklerini belirterek Egehan Sınav'ın Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme çerçevesinde kursa kayıt yaptırılacağını açıkladı.


Yorum Yap

AK SEO |

Daha yeni Daha eski