TBB'nin kararı kredileri Kapsıyor mu

TBB'nin tavsiye kararı kredilerin ne kadarını kapsıyor?

TBB'nin kararı kredileri Kapsıyor mu
TBB'nin kararı kredileri Kapsıyor mu
Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Bankalar Birliği ihtiyaç oldukça tavsiyelere devam edecektir." dedi. Aydın, tavsiye kararın toplam kredilerin yüzde 25'ini kapsadığını belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, "Bankalar Birliği ihtiyaç oldukça tavsiyelere devam edecektir." dedi.

NTV Televizyonu'nda gerçekleştirdiği konuşmasında sektöre ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın, TBB'nin tavsiye niteliğinde açıkladığı Pazartesi günkü "vadelendirme" kararıyla ilgili olarak "Tavsiye kararı likiditenin daraldığı dönemde nefes açıcı." şeklinde değerlendirmede bulundu.
Aydın tavsiye kararın toplam kredilerin yüzde 25'ini kapsadığını belirtti.

Bankaların sermaye bakımından sorunu görünmediğini söyleyen Aydın, Türk bankalarının yeterli sermaye ve likiditeye sahip olduğunu işaret eden Aydın, Türk bankalarının acil bir sermaye gereksinim duymadığını ifade etti.

Türkiye Bankalar Birliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre 30 Nisan 2019'da vadesi dolacak, risk grubu bazında, bankalar ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL’nin altında olan (gayri nakdi riskleri ile birlikte 25 milyon TL’ye ulaşan) spot ve taksitli krediler belli şartları taşımak kaydıyla 6 aya kadar anapara ödemesiz olmak üzere toplam 24 aya kadar vadelendirilebilecek.

Yorum Yap

AK SEO |

Daha yeni Daha eski