Kaşıkçı cinayetinin ses Kayıtları

Kaşıkçı cinayetinin 11 dakikalık ses kaydının içeriği ortaya çıktı!

Kaşıkçı cinayetinin ses Kayıtları
Kaşıkçı cinayetinin ses Kayıtları 
Dünya kamuoyu, salı günü ABD Başkanı Donald Trump’a Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesine yönelik hazırlanan istihbarat raporunun sunulmasını bekliyor. Zira Suudi Arabistan’ın derin müttefiki ABD’nin bu raporu, Suudi yetkililerin sadece kendi iç meseleleri olarak lanse etmeye çalıştığı, bizatihi devlet eliyle işlenmiş cinayetin akıbetini belirleyecek. Kaşıkçı'nın 11 dakikalık ses kaydının içeriği de ortaya çıktı.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü başta inkar edip sonra itiraf etmek zorunda kalan Riyad, bugüne kadar Türk yetkililerin Kaşıkçı cinayetine dair yerli ve uluslararası basına sızdırdığı bilgiler doğrultusunda köşeye sıkıştı. Sızan her bilgi ile Riyad panikledi ve devlet söylemi defalarca değişti. Elbette bu kadar çok sızıntı bilgi kirliliğine de neden oldu.

Türk yetkililerden aldığım bilgiye, göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın elinde Kaşıkçı’nın sesinin yer aldığı iki ayrı ses kaydı bulunuyor. Bu kayıtlar içerisinde, Kaşıkçı’ya ait olan kısım toplam 11 dakika. Amerikalı kaynaklarımla yaptığım görüşmelerde ise geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye gelen CIA Direktörü Gina Haspel’in toplam 11 dakikalık ses kaydını dinlediğini ve kayıtları Washington’a ilettiğini teyid ettim.


2 Ekim günü saat 13.14’te konsolosluğun A ünitesinin kapısından içeri giren Kaşıkçı, kendisini öldürmeye gelen 15 kişilik infaz timinden 4 kişi tarafından karşılanıyor. İçeri girer girmez ekipten biri kolundan tutuyor, Kaşıkçı ise "Kolumu bırakın, ne yaptığınızı sanıyorsunuz?" diye tepki veriyor. Vize vb hizmetlerin görüldüğü A ünitesindeki 7 dakikalık ses kaydının tamamının bu 4 kişi ve Kaşıkçı arasında geçen tartışma olduğu belirtiliyor.

Yorum Yap

AK SEO |

Daha yeni Daha eski