Koç Holding Firmasına Tepkiler

Koç Holding Firmasına Büyük Tepki

Koç Holding'in çalışanlarına koronavirüs testini zorunlu tutması tepkilere neden oldu. Holding bünyesinde bulunan şirketlerin işçilerden 2 günde 1 test istediği, test yaptırmayanların iş yerine alınmayacağı ve haklarında disiplin soruşturması başlatılacağı söyleniyor. Sosyal medyada da TT olan konu sonrası, birçok kullanıcı Koç Holding'e ateş püskürüyor.
Koç Holding Firmasına Büyük Tepki
Koç Holding, koronavirüsle mücadele kapsamında çalışanlarına yönelik tepki çeken bir uygulamaya imza attı.

2 GÜNDE 1 TEST

Koç Holding bünyesinde bulunan şirketler, aşı olandan da olmayandan da 2 günde 1 test istemeye başladı. Tüm çalışanlara zorunlu kılınan uygulama kapsamında, test yaptırmayanların iş yerlerine alınmayacağı ve mazeretsiz devamsızlık kabul edileceği belirtilerek disiplin soruşturması başlatılacağı söylendi.

ÇALIŞANLARA BİLGİLENDİRME

Koç Holding'e bağlı olan ve seyahat acentesi olarak hizmet veren Setur'un çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. "PCR beyanı ibraz etmeyi reddeden, aşılarını tamamlamamış çalışma arkadaşlarımız için Ekim ayında beklediğimiz süreçleri uygulamaya devam edeceğiz." diye başlayan bilgilendirme mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Tüm bu bilgiler doğrultusunda 29 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren;

2 doz Covid-19 aşısını tamamlamayan ve iş yerinde çalışmakta olan çalışma arkadaşlarımızın mesaisine başlamadan 48 saat içerisinde (2 günde 1) PCR testini yaptırarak, test sonuç belgesini iş yeri hemşiremizle s.....@setur.comt.tr adresinden paylaşmaları gerekmektedir.
PCR testi gerekliliğinin yerine getirilmemesi ve sonuçların ibraz edilmemesi durumunda çalışanlar iş yerlerine alınmayacak, işe gelinmeyengünler mazeretsiz devamsızlık olarak sayılacak ve disiplin süreci başlatılacaktır.
Aşısını tamamlamayan çalışma arkadaşlarımızın çalışma alanına girebilmeleri için PCR testini yaptırarak iş yerine gelmeden önce test sonuç belgesini iş yeri hemşiremizle s.....@setur.comt.tr adresinden paylaşmaları gerekmektedir. Böylece çalışma alanına girebilmeleri için giriş kartları idari işler tarafından aktive edilecektir.
Ayrıca 2 doz Sinovac aşısından 3 ay sonra 3. doz aşı yapılmaz ise kişiler HES sisteminde aşısız görünmektedir. 3. doz aşıyı Sinovac veya Biontech olabilirsiniz işyeri hekimlerimizin görüşü koruyuculuğu nedeniyle 3. doz aşının Biontech olması yönündedir. Aksi halde aşısız görünen kişilerden de PCR talep edilecektir. "

--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi

Yorum Yap

AK SEO |

Daha yeni Daha eski