Kadirov Gerekirse Avrupa'yı İşgal Edermiş

Kadirov Gerekirse Avrupa'yı İşgal Ederiz

Kadirov'un sağ kolundan, Avrupa'yı telaşlandıracak sözler: Putin durdurmazsa Berlin'e kadar gideceğiz

Haberler.com - Gözde Nur Bayar - Dünya

Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna'yı işgal eden Rus ordularına destek veren Çeçen lider Kadirov'un sağ kolu, dünyaya endişelendiren bir açıklama yaptı. Ukrayna'da Çeçen birliklerini yöneten komutan, "Putin dur demez ise Berlin'e kadar ilerleyeceğiz" dedi.

Kadirov Gerekirse Avrupa'yı İşgal Ederiz
Kadirov

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik işgal başlatmasının ardından Çeçen lider Ramazan Kadirov da bölgeye çok sayıda savaşçı göndermişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Kadirov, birlikleri ile beraber işgal altındaki Ukrayna topraklarına gitmiş, buradan tüm dünyaya meydan okumuştu.

"BERLİN'E KADAR İLERLERİZ"

Savaş 4 aydır tüm acımasızlığıyla devam ederken Kadirov cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Birliklerini Rusya adına Ukrayna'ya gönderen Kadirov'un sahadaki sağ kolu olan komutan, yaptığı son açıklamasında, "Putin dur demez ise Berlin'e kadar ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadirov'un sağ kolundan, Avrupa'yı telaşlandıracak sözler: Putin durdurmazsa Berlin'e kadar gideceğiz

PUTİN TARAFINDAN LİDER YAPILMIŞTI

Şeyh Şamil ile başlayan, yaklaşık 2 asırdan fazladır aralıklarla Rus işgaline karşı savaşan, 90'lı yıllarda da Rusya'ya karşı bağımsızlık mücadelesi veren Çeçenistan ; Cahar Dudayev, Aslan Mashadov ve Şamil Basayev'in önderliğinde dirense de, bu liderlerin hepsi suikaste kurban gitmişti. Babası gibi Rus yanlısı olan Ramazan Kadirov ise daha sonra Putin tarafından Çeçenistan'ın başına getirilmişti.

1 Yorumlar

AK SEO |

  1. Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik işgal başlatmasının ardından Çeçen lider Ramazan Kadirov da bölgeye çok sayıda savaşçı göndermişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Kadirov, birlikleri ile beraber işgal altındaki Ukrayna topraklarına gitmiş, buradan tüm dünyaya meydan okumuştu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

AK SEO |

Daha yeni Daha eski