Kripto Parada Talep Patlaması

Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların oranı yüzde 74 arttı

Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların sayısının 8 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilen “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması”nın sonuçlarına göre kripto parayla işlem yapanların oranı, bir önceki yıla göre yüzde 74 arttı. Türkiye’de her 10 kişiden 9’u kripto parayı “yüksek getiri” beklentisi nedeniyle tercih ediyor.
Kripto varlık işlem platformu Paribu adına Akademetre Araştırma Şirketi’nin yaptığı “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması-2022”nin sonuçları duyuruldu. Kripto para sektörüyle ilgili önemli verileri kapsayan araştırmaya göre 2022 yılı itibarıyla Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların sayısının 8 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
Bununla birlikte kripto paraya duyulan güvende de geçen yıla göre yüzde 59 artış olduğu gözlemlendi. Kripto parayı duyan her 10 kişiden 4’ü yatırım aracı olarak güvenirken, bu oran işlem yapanlarda 10’da 7’ye yükseldi.

YATIRIM VE TASARRUF ARACI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

Araştırmaya göre 2022 yılında kripto parayla işlem yapanların oranı, bir önceki yıla göre yüzde 74 arttı. Kripto parayı duyanların oranı da 2021’e göre yüzde 11 artış gösterirken, yatırım aracı olarak kârlı bulanların sayısı da geçen yıla göre yüksek. Her 10 kişiden 4’ü kripto para piyasalarını kârlı buluyor. 2021 yılında bu sayı 3’tü.
Kripto paranın tasarruf aracı olarak tercih edilmesinde de bir yükseliş söz konusu. Yüzde 11.1 ile tasarruf araçları listesinde TL vadeli ve vadesiz hesapların ardından üçüncü sırada yer alıyor.

EN ÖNEMLİ MOTİVASYON “YÜKSEK GETİRİ”

Araştırma, kripto parayla işlem yapanların deneyimine dair de önemli çıktılar sunuyor. Her 10 kişiden 9’u kripto parayı “yüksek getiri” beklentisiyle tercih ediyor. Bunu “merak/ilgi çekmesi” ve “teknolojiye dayalı olması” yanıtları takip ediyor. Burada dikkat çeken sonuçlardan biri, kripto paranın şeffaf olduğunu düşünen insanların geçen yıla oranla yüzde 44.6 artış göstermesi.

"EN RİSKSİZİ KUR KORUMALI MEVDUAT..."

Kripto parayla işlem yapan 10 kişiden 6’sı kripto para piyasasını risksiz buluyor. Bu yıl hayatımıza giren kur korumalı TL mevduat hesabı en risksiz yatırım aracı olarak görülüyor. Benzer şekilde kripto paraya duyulan güven de bu yıl yüzde 59 oranında artış gösterdi.
Kripto Parada Talep Patlaması

Haberturk
------------------
Haber (nethaber.gen.tr) | Google SEO (akblog.net)

------------------
Haber (Haber.Akblog.NET) | Google SEO (akblog.net)

1 Yorumlar

AK SEO |

  1. Araştırmaya göre 2022 yılında kripto parayla işlem yapanların oranı, bir önceki yıla göre yüzde 74 arttı. Kripto parayı duyanların oranı da 2021’e göre yüzde 11 artış gösterirken, yatırım aracı olarak kârlı bulanların sayısı da geçen yıla göre yüksek. Her 10 kişiden 4’ü kripto para piyasalarını kârlı buluyor. 2021 yılında bu sayı 3’tü.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

AK SEO |

Daha yeni Daha eski