Araba Deri Temizleme Shop Deri Klinik
Araba deri temizleme işlemi uzmanların kontrolünde yapılması gereken çok hassas bir işlemdir. Shop Deri Klinik uzman ekibi, uzun yılların tecrübesiyle araba deri temizleme konusunda müşteri taleplerini alır, gerekli çalışmaları yapar ve arabanıza yepyeni bir görünüm katar. Konforunuzun artmasını istiyorsanız ve keyifli yolculuğun tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız Shop Deri Klinik ile iletişime geçebilirsiniz.
Deri Temizleme Nedir?
Shop Deri Klinik uzmanları deri temizleme konusunu iki farklı başlık altında değerlendirmektedir. Otomobillerin iç yüzeylerinde kullanılan plastik, suni deri ve doğal deriler için 2 farklı temizleyicimiz bulunmaktadır.
1) TLS Hafif Deri Temizleyici; sabun bazlı bir temizleyicidir ve içerisinde herhangi bir solvent, alkol, vb bulundurmaz. Bu sebeple tüm son kullanıcıların otomobillerinde ki doğal deri, suni deri ve plastiklerin düzenli temizliğinde güvenle kullanabilecekleri bir üründür.
2) TLS Güçlü Deri Temizleyici; otomobillerde kullanılan kirli ve/veya uzun zamandır doğru ürünlerle temizlenmemiş doğal derilerin temizliği için geliştirilmiş oldukça etkili ve güçlü bir temizleyicidir. Sağlıklı ve zarar görmemiş otomobil derilerinde, suni derilerinde ve plastik yüzeylerinde kullanım talimatına uygun bir şekilde kullanıldığında kesinlikle otomobillerde kullanılan yüzeye zarar vermeyen bir özelliğe sahiptir.
Yukarıda detaylı bir şekilde anlatıldığı gibi araba deri temizleme ile ilgili ürününü doğru kullanılması son derece önemlidir.
Deri Temizleme ve Bakım Nasıl Yapılır?
Özellikle araba deri temizleme ve diğer deri temizleme bakımıyla ilgili aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.
Suni Deri, Doğal Deri ve Plastiklerin Genel Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?
Aracınızı çalışmaya uygun sıcaklıkta, iyi bir şeklide aydınlatılmış, direkt güneş görmeyen bir yerde işleme almanızı öneririz. Temizlik işlemi kenar, köşe, ara, vb. kısımlardaki tozların elektrikli süpürge veya basınçlı hava yardımıyla alınması ile başlar. Elektrik süpürgesi kullanırken yumuşak ve uygun bir başlık kullanılması temizlenen yüzeyin zarar görmemesi için oldukça önemlidir. Kenar, köşe, ara, vb. kısımlardaki toz alma/giderme işlemi tamamlandıktan sonra yüzeydeki serbest tozlar suyu iyice sıkılmış, temiz, yumuşak ve nemli tercihen mikrofiber bezle alınmalıdır. Yüzey malzemesi ve kirlilik durumuna göre uygun temizleyicimizi, Köpük Yapım Şişesi aracılığıyla ve köpük formunda önceden nemlendirilmiş Deri Temizlik Fırçamıza sıkın. Uygun Temizleyicimizi tozlarını aldığınız ve hala nemli olan deriye fırça yardımıyla uygulayın. Fırça ile yapılan uygulama sırasında aşırı güç kullanımını engelleyin. Fırça deri deseni içindeki kirlerin daha etkili temizliği ve Temizleyicilerinin verimli kullanılması için vazgeçilmez bir araçtır.
Deri Temizleme ve Bakım Ne İşe Yarar?
Deri temizleme ve bakımın birçok faydası vardır ancak doğru yapılmadığında arabanıza zarar verebilirsiniz. Genellikle otomobillerde; zımparalı (yüzey düzeltme), yüzeyi boyalı (pigment), baskılı (desen) ve üst kaplamalı deriler kullanılmaktadır. Napa tipi olarak adlandırılan yüksek mukavemetli bu tip otomobil derileri doğru ürünlerle yapılan düzenli temizlik ve bakım ile uzun yıllar kullanılabilir. Deri yüzeyi şeffaf kalıcı koruma tabakası olan üst kaplama ile korunmaktadır. Üst Kaplama mobilyaların veya otomobil boyalarının verniği gibi düşünülmelidir. Çok ince olan bu tabaka kullanım, dış etkenler, yanlış temizlik ürünü veya yöntemi ile kolayca hasar görebilir. Üst Kaplama ilk olarak direksiyon, vites topuzu ve koltukların giriş-çıkış kısımlarındaki sürekli sürtünmeye maruz kalan yerlerde hasar görür veya zayıflar. Bu kısımlarda zayıflama başladıysa güçlü temizleyicilerle veya yoğun/yanlış uygulamalarla renk solması (rengin beze geçmesi) görülebilir. Deri mümkün olan en az seviyede ıslatılarak temizlenmelidir. Fazla ıslatıldığı zaman derinin içindeki yağ/su dengesi bozulabilir, deri içten çürümeye başlayabilir ve sonrasında deri sertleşerek derin çatlakların oluşmasına sebep olabilir. Fazla ıslatılan derilerde bakteri ve küf problemi de görülebilir. Aşırı ıslanmış olan deriyi kurutmak için kullanılan yüksek ısı deri de kuruma ve çekmeye, fiziksel yapısındaki değişimle birlikte sertleşme ve çatlamaya da sebep olacaktır. Fırça ya da sünger ile temizliğe başlanmadan önce yüzeyin nemli bir bez ile silinmiş olması daha az malzeme ve daha az zamanda temizlik işleminin çok daha iyi yapılmasına yardımcı olacaktır.
Deri Temizlemede Dikkat Edilmesi Gerekenler
Araba deri temizleme yapılırken bazı işlemlerde dikkat etmek gerekmektedir. Temizleyicilerimiz deri yüzeyine değil, nemli olan fırça ya da süngere köpük formunda uygulanmalıdır. Fırça ile temizlik yapılırken yoğun bir baskı, aşırı bir güç kesinlikle kullanılmamalıdır. Fırçamızın kıllarının yamulmadan, şeklinin bozulmadan temizliğin yapılması gerekir. Kıllardaki deformasyon aşırı güç kullandığınız anlamına gelir. Fırça ya da süngerle temizlik yapılırken köpüğün yok olması derinin aşırı kirli olduğunun bir işaretidir ya da temizlenen yüzeyin olması gerekenden daha büyük olduğunun bir göstergesidir. Böyle bir durumda sünger ya da fırçanızı tekrardan nemlendirin ve yapışan kirlerin çözülmesi için kısa süreli bir uygulama yapın. Çözülen kirler tek yönlü bir uygulama ile yüzeyden yumuşak ve nemli bir mikrofiber ile alınmalıdır. Kuru bir bez yüzeyi çizebilir. Toz alır gibi sağa-sola yüzeyin silinmesi kirlerin alınmasından daha çok yüzeye yayılmasına sebep olur. Yapılan temizlik ile çıkamayan ceket, pantolon, tükenmez kalem lekesi, vb. varsa bölgenizde ürünlerimizi kullanan bir profesyonele ya da bize danışmanızı önemle tavsiye ederim. Boya lekeleri son kullanıcıların temizleyebileceği lekeler değildir. Boya lekeleri temizliği sonrasında profesyonel ürün ve uygulamaların yapılması gerekebilir.
------------------
Haber (Ak Haber) | Google SEO (akblog.net)
Yorum Gönder
AK SEO |