Bayraktar TB2'den Arap Emirliklerine SİHA Satışı

BAE’nin Bayraktar TB2 satın aldığı kesinleşti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA tedarik ettiği, kesinleşti. BAE’ye ait Bayraktar TB2 SİHA, ilk kez görüntülendi.
Kasım 2022’de, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Türkiye’den 120 adet Bayraktar TB2 SİHA tedarik etmek istiyor” şeklinde haberler ortaya çıkmıştı. BAE’ye ait Bayraktar TB2 SİHA, ilk kez görüntülendi.

Şubat ayının sonunda, Birleşik Arap Emirlikleri ile Malezya tarafından müşterek bir askeri tatbikat düzenlendi. Geniş kapsamlı tatbikat esnasında BAE ve Malezya Ordusu’na ait hava, kara ve deniz vasıtaları aktif olarak kullanıldı. BAE Ordusu’na ait Çin yapımı Wing Loong II SİHA’nın da kullanıldığı tatbikatta, Bayraktar TB2 SİHA da kendisini gösterdi.
Tatbikatın açılış töreni esnasında, görevli askerlerin arkasında tatbikatta kullanılan SİHA’lar görüntülendi. Motor ve kuyruk kısımları görüntülere yansıyan sağ taraftaki SİHA’nın ise Bayraktar TB2 SİHA olduğu fark edildi. Böylelikle hem BAE’nin Bayraktar TB2  SİHA tedariki hem de ilk SİHA’ların teslim edildiği doğrulanmış oldu.
Öte yandan BAE’nin Bayraktar TB2 SİHA’ya benzerliği ile dikkat çeken Reach-S adlı SİHA’sı da geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu gerçekleştirmişti. BAE’nin Reach-S’i kendi öz kaynaklarıyla mı yoksa Türkiye’den elde ettiği teknoloji transferi ile mi geliştirdiği belirsizliğini koruyor. BAE, büyük çaplı savunma tedariklerinde teknoloji transferini kesin bir şart olarak tedarikçi ülkelerin önüne koyuyor.

Ayrıca BAYKAR, Şubat 2023’te BAE’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirilen IDEX 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı esnasında gerçek bir AKINCI TİHA’yı sergilemişti. Türkiye ile BAE arasındaki savunma sanayii ilişkileri, diplomatik krizlerin geride bırakılmasının ardından süratle yakınlaşıyor.
Bayraktar TB2'den Arap Emirliklerine SİHA Satışı
Bayraktar TB2




------------------
Haber (Ak Haber) | Google SEO (akblog.net)

Yorum Yap

AK SEO |

Daha yeni Daha eski