İnternet Arıza

İnternet Arıza Numarası

Hepimizin yaşayabildiği olası sorunlardan bir tanesi internet arıza konularında yaşadığımız sorunlardır. Peki bu tarz durumlarla karşılaşan kullanıcıların ne gibi çözüm geliştirmesi gerekiyor?
İnternet Arıza - Telkotürk
İnternet Arıza - Telkotürk
Kullanıcıların faydalanabileceği birkaç konuya soru sorarak açıklama yapmaya çalışalım. Zira Telkotürk teknik ekip uzmanları bu alanda son derece donanımlı uzmanlardan oluşmaktadır. O halde onların sorup aynı zamanda cevapladığı birkaç tane soruyu paylaşalım.

1. İnternet arızası neden olur?

Uzun yıllardır servis sağlayıcıları arasında yer alan Telkotürk firması, sık sık problem olan bu soruna kalıcı çözümler geliştirmeyi başarmıştır. Bu sorunun bir çok nedenden kaynaklandığını uzmanlardan dinleyelim:
İnternet arızası neden olur? - Telkotürk
İnternet arızası neden olur? - Telkotürk
İnternet bağlantınızı etkileyen bir dizi faktör olabilir. Birincisi ve büyük olasılıkla ekipmanınızla ilgili sorunlardır. Modeminizi/yönlendiricinizi yeniden başlatmak sorunu çözmelidir. İnternetinizin sürekli kesilmesinin diğer nedenleri arasında yetersiz hızlar, ağ tıkanıklığı ve sert hava koşulları yer alır.

2. İnternet kesintisinin anlamı nedir?

Burada problemler iki şekilde karşımıza çıkmaktadır:
İnternet kesintisi veya İnternetin kapanması, internet hizmetlerinin tamamen veya kısmen arızalanmasıdır. Sansür, siber saldırılar, afetler, polis veya güvenlik hizmetleri eylemleri veya hataları nedeniyle oluşabilir.

3. Wi-Fi`m bağlı ama neden internetim yok?

Kullanıcıların en çok karşılaştığı sorunlardan bir tanesi de Wi-Fi bağlı olmasına rağmen problemlerin çıkmasıdır. Cevabını Telkotürk uzmanlarından dinliyoruz:
Bilgisayarınız, bağlantısı olduğunu ancak interneti olmadığını söyleyen tek cihazsa, büyük olasılıkla yanlış yapılandırılmış ayarlarınız, sorunlu sürücünüz veya Wi-Fi adaptörünüz, DNS güçlükleriniz veya bir IP adresi sorununuz vardır. Eski, sorunlu sürücüleri güncellemenin en iyi yolu Gelişmiş Sürücü Güncelleyici kullanmaktır.
Görüldüğü gibi temel sorun, DNS veIP adreslerinden kaynaklanmaktadır.

4. İnternet sorunlarının çözümü nedir?

Başlarken de aslında değinmek istediğim konu tam olarak bu sorundu. Çözüm olarak hemen teknik ekibe mi haber vermek gerekiyor, yoksa sorunun kaynağını bulduktan sonra mı iletişime geçmek gerekiyor?
İnternet sorunlarının çözümü nedir? - Telkotürk
İnternet sorunlarının çözümü nedir? - Telkotürk
Pek çok internet sorunu, modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlatarak hızla giderilebilir. Her zaman denenmeye değer kolay bir düzeltmedir. Modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlatmak için güç kablosunu 10 saniyeliğine prizden çekin ve tekrar takın. Ekipmanın yeniden başlatılması birkaç dakika sürecektir.
Tel:

0850 330 30 33
Uzmanların bu konudaki tavsiyeleri öncelikle sorunun kaynağına yönelmek gerektiğidir. Eğer teknik sorun çözülemiyorsa ilgili operatörün müşteri hizmetleriyle iletişime geçmekte fayda vardır.

5. İnternet bağlantı hatasına ne sebep olur?

Bağlantılarınız doğru kurulmamışsa bir kullanıcı olarak internetinizin yavaşlamasından şikayet etmeniz gayet tabidir. Çözüme bakalım:
Fiziksel bağlantı sorunlarını kontrol edin: Bazen internet bağlantısı, gevşek veya takılı olmayan bir ağ kablosu, modem veya yönlendirici gibi basit şeyler nedeniyle başarısız olabilir. Bir kablosuz ağ üzerindeyseniz, bilgisayarınızın kablosuz ağ arabirim kartı kapalı olabilir.

6. İnternetinize bağlanamıyor musunuz? İşte çözüm yolları

İnternetinize bağlanamayınca hiçbir endişe taşımanıza gerek yoktur. Zira bilmelisiniz ki Telkotürk vardır. Bu alanda rüştünü ispatlamış ve müşteri memnuniyetini sağlamış uzmanlarla çalışan bir ekibe sahip olan Telkotürk, diğer operatörlere göre fark yaratmaya devam ediyor. İşte çözüm yollarından birkaç tanesi:
Bazen internet bağlantısı, gevşek veya takılı olmayan bir ağ kablosu, modem veya yönlendirici gibi basit şeyler nedeniyle başarısız olabilir. Bir kablosuz ağ üzerindeyseniz, bilgisayarınızın kablosuz ağ arabirim kartı kapalı olabilir. Öncelikle, Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi’ye tıklayarak Wi-Fi ayarlarınızı kontrol edin ve ardından Wi-Fi’yi “Açık” konuma getirin. Telefonunuzdan veya tabletinizden gezinirken, Wi-Fi’yi açıp kapatan ayarları kontrol edin ve açık olduğundan emin olun. Kablolu bağlantılar için yönlendiricinize bağlanan Ethernet kablolarını kontrol edin. Herhangi bir kablonun suçlu olduğundan şüpheleniyorsanız, yenisiyle değiştirmeyi veya bağlantı noktalarını değiştirmeyi deneyin.

Neden Telkotürk?

Yukarıdaki internet arıza sorunlarını kısa sürede tespit eden ve çözüm yollarını sunan Telkotürk uzman ekiplerinin görüşlerini paylaştık. Artık arıza durumunda yapmanız gerekenleri biliyorsunuz. Telkotürk ana sayfasındaki menüden İnternet arıza kaydınızı oluşturup, teknik ekip ile iletişime geçiyorsunuz. En kısa sürede sorunu kaynağında tespit eden ve çözen Telkotürk ile internetinizde hiçbir sorun yaşamadan, internetiniz donmadan ve kota sınırı olmadan kullanabileceksiniz.

İnternet Arıza İletişim

Telkotürk internet arıza ile ilgili sorunu gidermek için hemen iletişime geçebilirsiniz. Aşağıda yazılı açık adresi ziyaret ederek teknik sorunlarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

------------------
Haber (Ak Haber) | Google SEO (akblog.net)

1 Yorumlar

AK SEO |

  1. Kullanıcıların faydalanabileceği birkaç konuya soru sorarak açıklama yapmaya çalışalım. Zira Telkotürk teknik ekip uzmanları bu alanda son derece donanımlı uzmanlardan oluşmaktadır. O halde onların sorup aynı zamanda cevapladığı birkaç tane soruyu paylaşalım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

AK SEO |

Daha yeni Daha eski