Reklam Üst

Murat Soydan Vefat Etti

Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti!
Son dakika: Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Murat Soydan'ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu.
SON DAKİKA HABERİ: Yeşilçam'ın yıldızı, usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti.
Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medya hesabından duyurdu. Soydan yaptığı paylaşımda, "Canım babamı kaybettik, başımız sağ olsun" ifadelerini kaydetti. 

MURAT SOYDAN KİMDİR?


Vefat haberiyle sevenlerini yasa boğan Murat Soydan, bugüne kadar birçok filme ve yapıma imza attı. Yeşilçam'daki filmleriyle akıllara kazınan Soydan, 2 Ekim 1940'ta babasının memuriyeti dolayısıyla bulunduğu Kırklareli'in Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan oyuncu ilk ve ortaokulu Lüleburgaz'da, liseyi Edirne'de okudu.

Üniversite için İstanbul'a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi'nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk yaptı. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

KOLSUZ KAHRAMAN İLE HAYATIMIZA GİRDİ


Sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam'ın çektiği Kolsuz Kahraman adlı filmle başladı. Filmin kadrosunda Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı da vardı.

1970'li yılların Jön oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaşmıştır.

EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNÜ ALDI


221 filmde oynayan Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Zulüm filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Usta oyuncu, "Kahveci Güzeli", "Ah Bir Zengin Olsam", "Devlerin Öcü", "Son Söz Benim", "Altın Tabancalı Ajan", "Kurt Dölü" ve "Kırmızı Gece" gibi filmlerinin yanı sıra "Acı Hayat", "Sinekli Bakkal", "O Hayat Benim" adlı dizilerde canlandırdığı karakterleriyle izleyicinin hafızalarında yer edindi.

Murat Soydan 2 evlilik yaptı. Soydan'ın bu evliliklerinden Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu vardır.


Haber: haber7


Haber Oku - Son dakika haberleri


Yorum Yap

AK SEO |

Daha yeni Daha eski

Konu Üst Reklam

Konu Alt Reklam